Sign In

Receptek

Szezámmag-lisztes ropi

Szezámmag-lisztes ropi

Szezámmag lisztes ropi gluténmentes recept mentes magazin
Szezámmag lisztes ropi gluténmentes recept – Mentes Magazin

Szezámmag-lisztes ropi

Elkészítési idő 1 óra 40 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 2 tepsi

Hozzávalók
  

  • 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 50 gramm szezámmag-liszt
  • 50 gramm bambuszrost-liszt
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 100 gramm puha margarin
  • 250 gramm görög joghurt
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál köménymag
  • 1 teáskanál dekor só
  • 2 evőkanál barna rizsliszt a nyújtáshoz
  • 1 darab tojás a lekenéshez

Instrukciók
 

  • Egy tálba mérjük a liszteket, az útifűmaghéjat, a sütőport, a sót, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, elmorzsoljuk vele, majd összegyúrjuk a joghurttal. Nagyon jól formázható, nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
  • 4 részre osztjuk a tésztát, és az egyikből egy kb. 10 cm széles, 50 mm magas csíkot nyújtunk az enyhén meglisztezett gyúrólapon. Pizza-szeletelővel 50 mm széles csíkokra vágunk. Néha lisztezzük meg a szeletelőt, hogy ne ragadjon rá a tészta.
  • Fogunk egy csíkot, az élére állítjuk, meghengergetjük, majd megforgatjuk a nyújtólap szélére szórt köménymagban vagy szezámmagban. Sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatjuk őket, villával felvert tojással óvatosan lekenjük, a sóval beszórjuk. A másik 3 tésztadarabot is ugyanígy készítjük el.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt barnás-pirosra sütjük. Ha nincs jól megsütve, akkor nem lesz igazán ropogós, hanem inkább rágós, bár 1-2 nap után elég jól kiszárad, de inkább kemény lesz, mint ropogós. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, ropi, szénhidrát-csökkentett, szezámmagliszt, tojásmentes

 

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating