Szezámmagos rudak
Szezámmagos rudak
Hozzávalók
- 1 darab tojás
- 50 gramm szezámmag
- 2-3 evőkanál szezámmagliszt
- 30 gramm reszelt sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerinti fűszerek
A formázáshoz:
- 20 gramm szezámmag
Instrukciók
- A tojást villával vagy kézi habverővel habosra keverjük, aztán a többi hozzávalót is belekeverjük. Ragacsos, de jól gyurmázható masszát kell kapnunk.
- Ha van időnk, tegyük félre pihenni, hogy a szezámmagliszt felszívhassa a nedvességet. Diónyi gombócokat veszünk a tésztából, és a gyúrólapra szórt szezámmagon vékony rudakat sodrunk. Kb. 10 cm-es darabokra vágjuk, és szilikonos sütőlapra tesszük őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük őket, addig, amíg nem kezdenek el színesedni.
- Lehetett volna karcsúbbra is csinálni őket, de már nem volt annyi türelmem és időm, de így is nagyon fincsi ropogósak lettek.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)