Sign In

Receptek

Szezámmagos rudak

 

Szezámmagos rudak

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab tojás
  • 50 gramm szezámmag
  • 2-3 evőkanál szezámmagliszt
  • 30 gramm reszelt sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint pirospaprika
  • ízlés szerinti fűszerek

A formázáshoz:

  • 20 gramm szezámmag

Instrukciók
 

  • A tojást villával vagy kézi habverővel habosra keverjük, aztán a többi hozzávalót is belekeverjük. Ragacsos, de jól gyurmázható masszát kell kapnunk.
  • Ha van időnk, tegyük félre pihenni, hogy a szezámmagliszt felszívhassa a nedvességet. Diónyi gombócokat veszünk a tésztából, és a gyúrólapra szórt szezámmagon vékony rudakat sodrunk. Kb. 10 cm-es darabokra vágjuk, és szilikonos sütőlapra tesszük őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük őket, addig, amíg nem kezdenek el színesedni.
  • Lehetett volna karcsúbbra is csinálni őket, de már nem volt annyi türelmem és időm, de így is nagyon fincsi ropogósak lettek.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, sós sütemény, szezámmag

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating