Szezámmagos sült alma
Szezámmagos sült alma
Hozzávalók
- 2 darab alma
- 20 gramm rizsliszt
- 1 darab tojás
- 1 mokkáskanál só
- 40 gramm szezámmag
- 50 ml étolaj a sütéshez, vagy 500 ml, ha nem sütőben sütjük
Instrukciók
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és a magházrészt is kivágjuk.
- A szeleteket megforgatjuk a lisztben, a felvert, picit megsózott tojásban, majd a szezámmagban.
- Ha tepsiben sütjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a szeleteket, és 180 C fokon, 30 perc alatt megsütjük, félidőben megfordítjuk.
- Ha olajban sütjük, felforrósítjuk az olajat, és 3-4 perc alatt megsütjük az almákat.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)