Sign In

Receptek

Szezámmagos sült alma

 

Szezámmagos sült alma

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 2 darab alma
  • 20 gramm rizsliszt
  • 1 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 40 gramm szezámmag
  • 50 ml étolaj a sütéshez, vagy 500 ml, ha nem sütőben sütjük

Instrukciók
 

  • Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és a magházrészt is kivágjuk.
  • A szeleteket megforgatjuk a lisztben, a felvert, picit megsózott tojásban, majd a szezámmagban.
  • Ha tepsiben sütjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a szeleteket, és 180 C fokon, 30 perc alatt megsütjük, félidőben megfordítjuk.
  • Ha olajban sütjük, felforrósítjuk az olajat, és 3-4 perc alatt megsütjük az almákat.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, édes sütemény, gluténmentes, sült alma, szezámmag

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating