Szilvaleves
Szilvaleves
Hozzávalók
- 500 gramm szilva magozva friss, befőtt vagy fagyasztott
- 800 ml víz
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál só
- 5-6 darab szegfűszeg
- 5-6 darab szegfűbors
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 200 ml habtejszín
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1/2 bio citrom leve és reszelt héja
Instrukciók
- A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, majd negyedeljük fel. Tegyük egy kisebb fazékba a szilvát, adjuk hozzá a vizet, a cukrot, a sót, szegfűszeget, szegfűborsot, citromhéjat, citromlevet. Forrástól számítva 5 percig főzzük.
- Közben a tejszínt keverjük csomómentesre a liszttel, és habarjuk be vele a levest. Forraljunk rajta egyet, majd zárjuk el alatta a gázt.
- Ha szükséges, ízesítsük még cukorral, sóval vagy citromlével. Hidegen vagy langyosan egyaránt finom.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)