Sign In

Szilvaleves

 

Szilvaleves

Elkészítési idő 20 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm szilva magozva friss, befőtt vagy fagyasztott
  • 800 ml víz
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál
  • 5-6 darab szegfűszeg
  • 5-6 darab szegfűbors
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 200 ml habtejszín
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1/2 bio citrom leve és reszelt héja

Instrukciók
 

  • A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, majd negyedeljük fel. Tegyük egy kisebb fazékba a szilvát, adjuk hozzá a vizet, a cukrot, a sót, szegfűszeget, szegfűborsot, citromhéjat, citromlevet. Forrástól számítva 5 percig főzzük.
  • Közben a tejszínt keverjük csomómentesre a liszttel, és habarjuk be vele a levest. Forraljunk rajta egyet, majd zárjuk el alatta a gázt.
  • Ha szükséges, ízesítsük még cukorral, sóval vagy citromlével. Hidegen vagy langyosan egyaránt finom. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, szilva

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating