Szilvás batyu
Szilvás batyu
Hozzávalók
- 1 csomag Schar leveles tészta vagy Mester család, vagy házi
- 2 evőkanál rizsliszt
- 8 szem szilva
- 8 teáskanál szilvalekvár
- 8 teáskanál darált dió
- 2-3 teáskanál cukor
- 1/2 mokkáskanál fahéj
A tetejére:
- 1 darab tojás a lekenéshez
- 2-3 evőkanál szilvalekvár
- 20 gramm pirított mandulaforgács
Instrukciók
- A fagyasztott tésztát a hűtőszekrényben fölengedjük. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. A darált diót, a cukrot és a szilvalekvárt összekeverjük.
- A tésztát, ha nyújtani kell, kb. 40x24cm-es téglalappá nyújtjuk, majd 8x8cm-es négyzetekre osztjuk. A fél szilvák közepébe teszünk 1 teáskanálnyi diós-szilvalekváros masszát, a tésztanégyzet közepére tesszük, a tészta sarkait ráhajtjuk, nem baj, ha nem érnek teljesen össze.
- Sütőlapra helyezzük a batyukat (nem kell a tepsit kikenni, mert a tészta elég zsíros), és felvert tojással megkenjük. 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
- Amikor megsültek, forró szilvalekvárral megkenjük a tetejüket, és megszórjuk pirított mandulával.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)