Sign In

Szilvás prósza

 

Szilvás prósza

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 300 ml kefir
  • 200 gramm kukoricaliszt
  • 100 gramm cukor vagy édesítő
  • 1 mokkáskanál
  • 150 ml étolaj
  • 2 darab tojás
  • 12 gramm sütőpor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 300 gramm szilva magozott

Instrukciók
 

  • A 2 tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a sóval.
  • Hozzáadjuk a sütőporral elkevert kukoricalisztet, a kefirt, az olajat, és az egészet simára keverjük.
  • Zsiradékkal kikent, lisztezett tepsibe (20x30) öntjük, rászórjuk a szilvát, és 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, prósza, szilva

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating