Szilvás zabpehelyfelfújt
Szilvás zabpehelyfelfújt
Hozzávalók
- 1000 ml tej
- 50 gramm vaj
- 10 gramm cukor vaníliás
- 250 gramm zabpehely (jelölten gluténmentes)
- 3 darab tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 800 gramm szilva
- 2 evőkanál citromlé
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 10 gramm vaj a tál kikenéséhez
- 2 evőkanál fahéjas porcukor a tetejére
Instrukciók
- A tejet felforraljuk a vajjal és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, és kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és lefedve duzzadni, hűlni hagyjuk a zabpelyhet.
- Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a fahéjjal és 2 evőkanál cukorral.
- A maradék cukrot a tojások sárgájával jól kikeverjük, a kihűlt zabpehelyhez adjuk, végül a kemény habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- Egy közepes méretű tűzálló tálat kivajazunk, a massza felét belesimítjuk, a szilvát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a massza másik felét rásimítjuk.
- 190 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Langyosan, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)