Sign In

Receptek

Szilvás zabpehelyfelfújt

 

Szilvás zabpehelyfelfújt

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Francia
Mennyiség 20 szelet

Hozzávalók
  

  • 1000 ml tej
  • 50 gramm vaj
  • 10 gramm cukor vaníliás
  • 250 gramm zabpehely (jelölten gluténmentes)
  • 3 darab tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 800 gramm szilva
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 10 gramm vaj a tál kikenéséhez
  • 2 evőkanál fahéjas porcukor a tetejére

Instrukciók
 

  • A tejet felforraljuk a vajjal és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, és kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és lefedve duzzadni, hűlni hagyjuk a zabpelyhet.
  • Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a fahéjjal és 2 evőkanál cukorral.
  • A maradék cukrot a tojások sárgájával jól kikeverjük, a kihűlt zabpehelyhez adjuk, végül a kemény habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  • Egy közepes méretű tűzálló tálat kivajazunk, a massza felét belesimítjuk, a szilvát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a massza másik felét rásimítjuk.
  • 190 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Langyosan, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó felfújt, gluténmentes, szilva, zabpehely

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating