Szilvatorta sütés nélkül
Én nagyon szeretem ezeket a sütés nélküli nyers tortákat. Ez is nagyon finom, üde, jól esik a savanykás, frissítő íz ebben a melegben. És ráadásul, nem tartalmaz hozzáadott cukrot sem! Bár, aki édesebben szereti, tegyen a krémbe egy kis mézet vagy édesítőt!
Gluténmentes szilvatorta, sütés nélkül
Én nagyon szeretem ezeket a sütés nélküli nyers tortákat. Ez is nagyon finom, üde, jól esik a savanykás, frissítő íz ebben a melegben. És ráadásul, nem tartalmaz hozzáadott cukrot sem! Bár, aki édesebben szereti, tegyen a krémbe egy kis mézet vagy édesítőt!
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 200 gramm kókuszreszelék
- 6-8 szem datolya
Szilvás krém:
- 500 gramm szilva (magozva)
- 1 teáskanál fahéj
- 6-7 evőkanál chia mag
Instrukciók
- Ha nagyon száraz a datolya, néhány órára beáztatjuk egy kevés langyos vízbe.
- Amikor már puha, késes aprítóval összeaprítjuk, hozzáadunk annyi kókuszreszeléket, hogy egy kissé ragacsos masszát kapjunk, amit szépen bele lehet nyomkodni a tortaformába.
- Elkészítjük a szilvás krémet.
- A szilvát és a fahéjat összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a chia magot, szépen, egyenletesen elkeverjük, pár percig állni hagyjuk, majd ráöntjük a datolyás alapra.
- Betesszük a hűtőbe, és másnapig dermedni hagyjuk.