Sign In

Receptek

Szindbád pecsenye

 

Szindbád pecsenye

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A húshoz:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 2 mokkáskanál
  • 8 darab csirkemáj
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab vöröshagyma kisebb
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 8 szelet bacon szalonna vékony

A gombamártáshoz:

  • 1 darab kisebb vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 300 gramm csiperkegomba
  • 1 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál csípős paprikakrém
  • 200 ml tejföl
  • 1 teáskanál rizsliszt

A hagymakörethez:

  • 1 darab vöröshagyma nagy fej
  • 50 gramm rizsliszt
  • 2 darab tojás
  • 50 gramm zsemlemorzsa (gluténmentes)
  • 1 mokkáskanál
  • 300 ml napraforgóolaj a sütéshez

A tésztakörethez:

  • 300 gramm tetszőleges száraztészta (gluténmentes)
  • 1 evőkanál
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük. Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a csirkemájat, és erősebb lángon 6-7 perc alatt megsütjük.
  • A tűzről levéve meghintjük a sóval, a majoránnával, a borssal és a szerecsendióval. A hússzeletekre 1-1 májat fektetünk, felgöngyöljük, majd 1-1 szelet szalonnával körbetekerjük.
  • Olajjal kikent tűzálló tálba fektetjük őket, 1-2 evőkanál vizet aláöntve, 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
  • A gombamártáshoz a hagymát az olajon megdinszteljük, a cikkekre vágott gombát rászórjuk, 5-6 percig kevergetve pirítjuk, sózzuk, a fűszerpaprikával megszórjuk, majd 50 ml vizet öntünk alá, nehogy a paprika megégjen. A lisztet a tejföllel és a paprikakrémmel simára keverjük, 50 ml vízzel hígítjuk, majd a gombához öntjük, és 2-3 perc alatt besűrítjük.
  • A tésztát lobogó, bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, összekeverjük az olajjal. A nagy fej hagymát megtisztítjuk, fél cm-es karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük. Megforgatjuk a lisztben, tojásban, zsemlemorzsában, majd a közepesen forró olajban ropogós pirosra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
  • Tálaláskor a főtt tésztát elterítjük a tányéron, a hústekercset ferdén felvágva ráhelyezzük, a gombamártással körbeöntjük, és a rántott hagymakarikákkal díszítjük. (4-6 főre, 80 perc).  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, pecsenye

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating