Szindbád pecsenye
Szindbád pecsenye
Hozzávalók
A húshoz:
- 8 szelet sertéskaraj
- 2 mokkáskanál só
- 8 darab csirkemáj
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab vöröshagyma kisebb
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 8 szelet bacon szalonna vékony
A gombamártáshoz:
- 1 darab kisebb vöröshagyma
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 300 gramm csiperkegomba
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál csípős paprikakrém
- 200 ml tejföl
- 1 teáskanál rizsliszt
A hagymakörethez:
- 1 darab vöröshagyma nagy fej
- 50 gramm rizsliszt
- 2 darab tojás
- 50 gramm zsemlemorzsa (gluténmentes)
- 1 mokkáskanál só
- 300 ml napraforgóolaj a sütéshez
A tésztakörethez:
- 300 gramm tetszőleges száraztészta (gluténmentes)
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük. Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a csirkemájat, és erősebb lángon 6-7 perc alatt megsütjük.
- A tűzről levéve meghintjük a sóval, a majoránnával, a borssal és a szerecsendióval. A hússzeletekre 1-1 májat fektetünk, felgöngyöljük, majd 1-1 szelet szalonnával körbetekerjük.
- Olajjal kikent tűzálló tálba fektetjük őket, 1-2 evőkanál vizet aláöntve, 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
- A gombamártáshoz a hagymát az olajon megdinszteljük, a cikkekre vágott gombát rászórjuk, 5-6 percig kevergetve pirítjuk, sózzuk, a fűszerpaprikával megszórjuk, majd 50 ml vizet öntünk alá, nehogy a paprika megégjen. A lisztet a tejföllel és a paprikakrémmel simára keverjük, 50 ml vízzel hígítjuk, majd a gombához öntjük, és 2-3 perc alatt besűrítjük.
- A tésztát lobogó, bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, összekeverjük az olajjal. A nagy fej hagymát megtisztítjuk, fél cm-es karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük. Megforgatjuk a lisztben, tojásban, zsemlemorzsában, majd a közepesen forró olajban ropogós pirosra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
- Tálaláskor a főtt tésztát elterítjük a tányéron, a hústekercset ferdén felvágva ráhelyezzük, a gombamártással körbeöntjük, és a rántott hagymakarikákkal díszítjük. (4-6 főre, 80 perc).
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)