Sign In

Receptek

Színes süti tojások

 

Színes süti tojások

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 24 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 700 gramm Miklós' Universal mix
  • 200 ml tej
  • 200 gramm zsír
  • 200 gramm porcukor
  • 2 darab tojássárgája
  • 12 gramm sütőpor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál

A töltelékhez:

  • szükség szerint a kisült tészta kivájt belseje
  • 100 gramm darált dió
  • 40 gramm cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál rum vagy aroma
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 200 ml tej

A díszítéshez:

  • ízlés szerint különböző színű ételszínezékek
  • 1 darab tojásfehérje
  • szükség szerint kristálycukor

Instrukciók
 

  • A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, majd egy óra hosszat pihentetjük a hűtőben. Az idő letelte után kisebb tojásformákat próbálunk szobrászkodni, amiket még félbevágunk, hogy az egyik felük aránylag lapos legyen.
  • A sütőpapírral bélelt tepsin még lehet igazgatni, könnyen formázható a tészta. Előmelegített sütőben megsütjük 180 C-on 15-20 perc alatt.
  • Miután megsültek, iparkodjunk kikaparni a közepüket még melegen, mert ha kihűltek, már nem lesz egyszerű, törni fognak. Én egy éles kis késsel körbevágtam, aránylag közel a süti széléhez, és ki is pottyant egyből a közepe.
  • A kikapart tésztát morzsoljuk össze, adjuk hozzá a darált diót, a cukrot, a kakaót, a baracklekvárt, rumot, vaníliás cukrot, és a végén annyi tejet, hogy sima krémmé tudjuk összedolgozni. A krémmel töltsük meg a fél tojásokat, és ragasszuk össze őket a krémmel.
  • Nem kell bele túl sok krém, az elején próbáljuk meg négyfelé osztani a krémet, így biztosan fog jutni az utolsóba is. Miután ezzel végeztünk, kenjük át a tojások felületét egy kevés vízzel hígított ételfestékkel, majd kenjük be a felvert tojásfehérjével, és forgassuk meg a kristálycukorban.
  • Ha sütés közben megrepedezett volna a tészta, a tojásfehérjével el lehet tüntetni. Nekem egy kicsit strucctojások lettek, legközelebb kisebbeket kell készítenem. 🙂  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó barack, édes sütemény, gluténmentes, lekvár, tojás

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating