Sign In

Receptek

Szüreti csirkemell

 

Szüreti csirkemell

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel, Főzelék receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm csirkemellfilé
  • 1+1 evőkanál rizsliszt
  • 3+3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1+1 mokkáskanál
  • 1 darab vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 gramm darált dió
  • 200 ml must vagy édes bor
  • 100 ml víz
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 darab fehér szőlő kisebb fürt
  • 1 darab piros szőlő kisebb fürt

Instrukciók
 

  • A megmosott csirkemellet kisujjnyi csíkokra vágjuk, 1 evőkanál liszttel megszórjuk, majd 3 evőkanál felforrósított olajon kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a musttal és a vízzel, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, lefedve, kis lángon, puhára pároljuk.
  • Egy másik serpenyőben 3 evőkanál olajon megdinszteljük a félkarikára vágott vöröshagymát, rászórjuk a darált diót, kicsit együtt pirítjuk, majd a húsról lemerünk egy kevés levet, pár percig együtt főzzük, majd a csirkére öntjük, és visszatesszük a tűzre.
  • A tejszínt összekeverjük a liszttel, egy kevés musttal vagy borral hígítjuk, a csirkére öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük, közben még szükség szerint sózzuk, borsozzuk. A végén hozzákeverjük a leszemezett szőlőt. Párolt rizzsel tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkemell, főétel, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating