Szűzfalatok mustáros-borsos mártásban
Szűzfalatok mustáros-borsos mártásban
Hozzávalók
- 600 gramm sertés szűzpecsenye
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab közepes vöröshagyma
- 2 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál dijoni magos mustár
- 1 mokkáskanál dijoni csípős mustár
- 2 teáskanál rizsliszt
- 200 ml főzőtejszín
A körethez:
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 200 ml basmati rizs
- 400 ml víz
- 2 teáskanál só
- 1 darab kisebb fej vöröshagyma
- 200 gramm csiperkegomba
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
Instrukciók
- Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd rátesszük a hártyáitól megtisztított, kisujjnyi csíkokra vágott szűzpecsenyét és fehéredésig együtt pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk kb. 30 perc alatt.
- A lisztet simára keverjük a tejszínnel, belekeverjük a mustárokat, kicsit megsózzuk és a puha húsra öntjük, és besűrítjük a mártást.
- A körethez a rizst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd az olajon megfuttatjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg az összes vizet felszívja.
- Akkor lezárjuk alatta a tüzet, és lefedve, néha megkeverve pihenni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, borsozzuk, és kicsit erősebb lángon sütjük, pároljuk, addig, amíg a lé el nem párolog alóla.
- Akkor összekeverjük a párolt rizzsel és a szűzfalatok mellé tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)