Sign In

Receptek

Szűzfalatok mustáros-borsos mártásban

 

Szűzfalatok mustáros-borsos mártásban

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Főétel, Sertéshús receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 600 gramm sertés szűzpecsenye
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 2 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál dijoni magos mustár
  • 1 mokkáskanál dijoni csípős mustár
  • 2 teáskanál rizsliszt
  • 200 ml főzőtejszín

A körethez:

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 200 ml basmati rizs
  • 400 ml víz
  • 2 teáskanál
  • 1 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 200 gramm csiperkegomba
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd rátesszük a hártyáitól megtisztított, kisujjnyi csíkokra vágott szűzpecsenyét és fehéredésig együtt pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk kb. 30 perc alatt.
  • A lisztet simára keverjük a tejszínnel, belekeverjük a mustárokat, kicsit megsózzuk és a puha húsra öntjük, és besűrítjük a mártást.
  • A körethez a rizst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd az olajon megfuttatjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg az összes vizet felszívja.
  • Akkor lezárjuk alatta a tüzet, és lefedve, néha megkeverve pihenni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, borsozzuk, és kicsit erősebb lángon sütjük, pároljuk, addig, amíg a lé el nem párolog alóla.
  • Akkor összekeverjük a párolt rizzsel és a szűzfalatok mellé tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, mártás, mustár, sertés

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating