Sign In

Tápióka-puding

 

Tápióka-puding

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 adag

Hozzávalók
  

  • 80 gramm tápiókagyöngy
  • 400 ml víz
  • 1/2 mokkáskanál
  • 300 ml tej vagy mandulatej
  • 4 evőkanál édesítő
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 4 darab őszibarack (konzerv is lehet)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál pisztácia pirított, aprított, sótlan

Instrukciók
 

  • A 400 ml vízben a csipet sóval, vaníliával és az édesítővel, kis lángon, folyamatos kevergetés közben addig főzzük a tápiókagyöngyöt, amíg a szemek megduzzadnak és majdnem teljesen átlátszóvá válnak. Amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk még a 300 ml tejet és még tovább főzzük, összesen kb. 20-25 percig.
  • Amikor már mindegyik gyöngy áttetszővé vált, lezárjuk alatta a gázt és még melegen, a felaprított, és citromlével meglocsolt őszibarackkal váltakozva, kelyhekbe rétegezzük.
  • A tetejére pirított pisztáciát szórunk. Miután kihűltek, betesszük a hűtőbe pihenni őket. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, puding, tápióka

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating