Tápióka-puding
Tápióka-puding
Hozzávalók
- 80 gramm tápiókagyöngy
- 400 ml víz
- 1/2 mokkáskanál só
- 300 ml tej vagy mandulatej
- 4 evőkanál édesítő
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 4 darab őszibarack (konzerv is lehet)
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál pisztácia pirított, aprított, sótlan
Instrukciók
- A 400 ml vízben a csipet sóval, vaníliával és az édesítővel, kis lángon, folyamatos kevergetés közben addig főzzük a tápiókagyöngyöt, amíg a szemek megduzzadnak és majdnem teljesen átlátszóvá válnak. Amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk még a 300 ml tejet és még tovább főzzük, összesen kb. 20-25 percig.
- Amikor már mindegyik gyöngy áttetszővé vált, lezárjuk alatta a gázt és még melegen, a felaprított, és citromlével meglocsolt őszibarackkal váltakozva, kelyhekbe rétegezzük.
- A tetejére pirított pisztáciát szórunk. Miután kihűltek, betesszük a hűtőbe pihenni őket.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)