Sign In

Receptek

Tarhonya – Mimen csicseri tésztából

 

Tarhonya - Mimen csicseri tésztából

Elkészítési idő 20 perc
Kategória Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 200 gramm Mimen csicseri tarhonya
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 550-570 ml víz
  • 2 teáskanál

Instrukciók
 

  • A tarhonyát megpirítjuk az olajon, majd felöntjük 550-570 ml forró vízzel, és megsózzuk.
  • Fedő alatt, kis lángon, gyakran megkeverve addig főzzük, amíg a folyadék nagy része eltűnik alóla. Akkor elzárjuk alatta a gázt, egy konyharuhával letakarjuk, és így hagyjuk, hogy a maradék nedvességet még felszívja.
  • Néha megkeverjük. Minél tovább hagyjuk így, annál szebb, gurulósabb lesz a tarhonyánk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, tarhonya, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating