Sign In

Receptek

Tárkonyos csirkeszárnyleves

 

Tárkonyos csirkeszárnyleves

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Csirkehús receptek, Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 darab sárgarépa közepes
  • 1 darab fehérrépa közepes
  • 1/4 fej zellergumó
  • 1/4 fej karalábé
  • 2 darab burgonya közepes
  • 4 darab csirkeszárny
  • 2 teáskanál tárkony szárított
  • 2 karika citrom
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl

Instrukciók
 

  • A megtisztított, megmosott, felaprított zöldségeket megfuttatjuk a megforrósított olajon, majd felöntjük 12 dl vízzel.
  • Megszórjuk a tárkonnyal, hozzáadjuk a sót, a csirkeszárnyakat, a citromkarikákat, majd fedő alatt puhára főzzük.
  • Végül a lisztet elhabarjuk a tejföllel, a forró lével hígítjuk, majd a levesbe öntjük, és pár perc alatt besűrítjük vele. Ha szükséges, még megsózzuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, gluténmentes, leves

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating