Tárkonyos csirkeszárnyleves
Tárkonyos csirkeszárnyleves
Hozzávalók
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 2 darab sárgarépa közepes
- 1 darab fehérrépa közepes
- 1/4 fej zellergumó
- 1/4 fej karalábé
- 2 darab burgonya közepes
- 4 darab csirkeszárny
- 2 teáskanál tárkony szárított
- 2 karika citrom
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
Instrukciók
- A megtisztított, megmosott, felaprított zöldségeket megfuttatjuk a megforrósított olajon, majd felöntjük 12 dl vízzel.
- Megszórjuk a tárkonnyal, hozzáadjuk a sót, a csirkeszárnyakat, a citromkarikákat, majd fedő alatt puhára főzzük.
- Végül a lisztet elhabarjuk a tejföllel, a forró lével hígítjuk, majd a levesbe öntjük, és pár perc alatt besűrítjük vele. Ha szükséges, még megsózzuk.