Sign In

Receptek

Tárkonyos füstölt-húsleves

 

Tárkonyos füstölt-húsleves

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál vöröshagyma reszelt
  • 2 gerezd fokhagyma zúzott
  • 300 gramm vegyes leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
  • 1 evőkanál
  • 300 gramm főtt, füstölt sonka
  • 1 teáskanál tárkony szárított
  • 1 evőkanál tárkonyecet
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl

Instrukciók
 

  • A felforrósított olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd felöntjük, 1200 ml vízzel. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, kis lángon puhára főzzük.
  • Közben feldaraboljuk a füstölt húst, és amikor a zöldségek megpuhultak, a levesbe szórjuk, ízesítjük a tárkonnyal, egy kevés tárkonyecettel, és beleszaggatjuk a csipetkét.
  • Pár percig együtt főzzük, közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük vele.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bableves, füstölt hús, gluténmentes, húsleves, tárkony

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating