Sign In

Receptek

Tárkonyos húsgombócleves

 

Tárkonyos húsgombócleves

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 250 gramm darált sertéslapocka
  • 2 darab tojás
  • 50 gramm Cassava/Gari dara
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1500 ml húsleves (leveskockából is jó)
  • 3 darab közepes burgonya
  • 1/2 darab kápia paprika
  • 200 ml tejföl
  • 1 púpos evőkanál rizsliszt
  • 2 teáskanál szárított tárkony
  • 1/2 darab citrom leve vagy 1 evőkanál tárkonyecet

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, a végén hozzáadjuk a fokhagymát is. Egy kicsit kihűtjük, majd hozzáadjuk a darált húst, a 2 tojást, sót, őrölt borsot és a darát. Jól összekeverjük, majd 30 percre betesszük a hűtőbe.
  • A húslevest felforraljuk, a húsos masszából vizes kézzel apró diónyi gombócokat formálunk, a gyöngyöző levesbe tesszük, majd hozzáadjuk, az kisebb kockára vágott burgonyát, az apróra vágott kápia paprikát, a tárkonyt, és 20 percig főzzük.
  • Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd a leveshez öntjük, és besűrítjük vele. A végén egy kevés citromlével vagy tárkonyecettel ízesítjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, gombóc, húsgombóc, leves, tárkony

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating