Tárkonyos húsgombócleves
Tárkonyos húsgombócleves
Hozzávalók
- 1 darab közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 250 gramm darált sertéslapocka
- 2 darab tojás
- 50 gramm Cassava/Gari dara
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1500 ml húsleves (leveskockából is jó)
- 3 darab közepes burgonya
- 1/2 darab kápia paprika
- 200 ml tejföl
- 1 púpos evőkanál rizsliszt
- 2 teáskanál szárított tárkony
- 1/2 darab citrom leve vagy 1 evőkanál tárkonyecet
Instrukciók
- Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, a végén hozzáadjuk a fokhagymát is. Egy kicsit kihűtjük, majd hozzáadjuk a darált húst, a 2 tojást, sót, őrölt borsot és a darát. Jól összekeverjük, majd 30 percre betesszük a hűtőbe.
- A húslevest felforraljuk, a húsos masszából vizes kézzel apró diónyi gombócokat formálunk, a gyöngyöző levesbe tesszük, majd hozzáadjuk, az kisebb kockára vágott burgonyát, az apróra vágott kápia paprikát, a tárkonyt, és 20 percig főzzük.
- Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd a leveshez öntjük, és besűrítjük vele. A végén egy kevés citromlével vagy tárkonyecettel ízesítjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)