Sign In

Receptek

Tárkonyos sertésraguleves

 

Tárkonyos sertésraguleves

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab vöröshagyma közepes
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 400 gramm sertéslapocka
  • 1500 ml víz
  • 2 darab babérlevél
  • 2 teáskanál
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 250 gramm csiperkegomba
  • 200 gramm zöldborsó (fagyasztott is lehet)
  • 1 darab húsleveskocka vagy 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál mustár
  • 1/2 darab citrom leve
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1/2 teáskanál majoránna morzsolt
  • 150 ml tejföl
  • 20 gramm rizsliszt vagy zabpehelyliszt
  • 1 evőkanál aprított friss tárkony vagy 1 teáskanál szárított

Instrukciók
 

  • A felaprított vöröshagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a megmosott, kockára vágott húst, néhány percig közepes lángon együtt sütjük.
  • Beledobjuk a babérlevelet, megsózzuk, és egy kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, kis lángon, kb. 50 perc alatt puhára pároljuk, végül fedő nélkül zsírjára sütjük.
  • Ekkor hozzákeverjük a felaprított zöldségeket, a gombát, és 3-4 percig együtt pirítjuk. 1500 ml vízzel felöntjük, belemorzsoljuk a leveskockát, és beleszórjuk a zöldborsót. Fölforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük, amíg minden megpuhul.
  • A mustárt a citromlével, a borssal, a majoránnával és egy kevés vízzel összekeverjük, és a levesbe öntjük. A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd az egészet a levesbe öntjük, és 2-3 perc alatt besűrítjük.
  • A tárkonyt a tetejére szórjuk, és éppen csak egyet forralunk rajta, hogy a zamata megmaradjon.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, sertés, tárkony

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating