Tárkonyos sertésraguleves
Tárkonyos sertésraguleves
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma közepes
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 400 gramm sertéslapocka
- 1500 ml víz
- 2 darab babérlevél
- 2 teáskanál só
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 250 gramm csiperkegomba
- 200 gramm zöldborsó (fagyasztott is lehet)
- 1 darab húsleveskocka vagy 1 teáskanál ételízesítő
- 1 teáskanál mustár
- 1/2 darab citrom leve
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1/2 teáskanál majoránna morzsolt
- 150 ml tejföl
- 20 gramm rizsliszt vagy zabpehelyliszt
- 1 evőkanál aprított friss tárkony vagy 1 teáskanál szárított
Instrukciók
- A felaprított vöröshagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a megmosott, kockára vágott húst, néhány percig közepes lángon együtt sütjük.
- Beledobjuk a babérlevelet, megsózzuk, és egy kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, kis lángon, kb. 50 perc alatt puhára pároljuk, végül fedő nélkül zsírjára sütjük.
- Ekkor hozzákeverjük a felaprított zöldségeket, a gombát, és 3-4 percig együtt pirítjuk. 1500 ml vízzel felöntjük, belemorzsoljuk a leveskockát, és beleszórjuk a zöldborsót. Fölforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük, amíg minden megpuhul.
- A mustárt a citromlével, a borssal, a majoránnával és egy kevés vízzel összekeverjük, és a levesbe öntjük. A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd az egészet a levesbe öntjük, és 2-3 perc alatt besűrítjük.
- A tárkonyt a tetejére szórjuk, és éppen csak egyet forralunk rajta, hogy a zamata megmaradjon.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)