Tejfölben pácolt csirkemell
Tejfölben pácolt csirkemell
Hozzávalók
- 1000 gramm csirkemellfilé
- 150 gramm tejföl
- 2 darab tojás
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 20 gramm rizsliszt a forgatáshoz
- 300 ml étolaj a sütéshez
A körethez:
- 1000 gramm burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 gramm margarin vagy vaj
- 100 gramm füstölt sajt
- 1 teáskanál só
- 150 gramm tejföl
- 1 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
Instrukciók
- Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba. Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.
- Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük.
- Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. (Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.)
- Ezt megismételjük a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumplit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
- Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük. Tálaláskor reszelhetünk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat.