Sign In

Receptek

Tejfölben pácolt csirkemell

 

Tejfölben pácolt csirkemell

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 1000 gramm csirkemellfilé
  • 150 gramm tejföl
  • 2 darab tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 20 gramm rizsliszt a forgatáshoz
  • 300 ml étolaj a sütéshez

A körethez:

  • 1000 gramm burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 50 gramm margarin vagy vaj
  • 100 gramm füstölt sajt
  • 1 teáskanál
  • 150 gramm tejföl
  • 1 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa

Instrukciók
 

  • Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba. Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.
  • Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük.
  • Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. (Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.)
  • Ezt megismételjük a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumplit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük. Tálaláskor reszelhetünk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkemell, főétel, gluténmentes, tejföl

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating