Sign In

Receptek

Tejfölös-barackos süti

 

Tejfölös-barackos süti

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 200 gramm margarin
  • 2 darab egész tojás
  • 150 gramm porcukor
  • 400 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 12 gramm sütőpor
  • 1 darab citrom reszelt héja

A krémhez:

  • 80 gramm vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 600 ml tej
  • 400 ml tejföl
  • 4 darab tojásfehérje
  • 1 doboz őszibarackkonzerv vagy 3-4 db érett őszibarack

Instrukciók
 

  • A margarint a porcukorral és a tojásokkal keverjük habosra, tegyük bele a citromhéjat. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd dolgozzuk össze a két részt. Pihentessük egy órán át a hűtőben.
  • Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a krémet. A barackot kockázzuk apróra és szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
  • A pudingporhoz adjuk hozzá a cukrot és a tejjel keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejfölt, majd a barackkockákat.
  • A tésztát vegyük ki a hűtőből, osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk el lisztezett felületen a tepsink méretére. (A legjobb lisztezett sütőpapíron kinyújtani a megfelelő méretre és úgy csúsztatni óvatosan a tepsi aljába, majd a krém tetejére, mert elég lágy a tészta, nehéz lesz egyben áttenni.) Terítsük bele a tésztát, szurkáljuk meg egy villával.
  • Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a krémbe és kenjük a tésztára. Nyújtsuk ki a másik tésztát és fedjük be vele a krémet. Süssük meg, majd kihűlés után porcukorral szórjuk meg.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó barack, édes sütemény, gluténmentes, tejföl

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating