Sign In

Receptek

Tejfölös galuska

 

Tejfölös galuska

Elkészítési idő 25 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm Schar mix B liszt
  • 3 darab tojás
  • 1 teáskanál
  • 250-300 ml tejföl
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A lisztet egy tálba mérjük a sóval együtt, beleütjük a tojásokat, majd annyi tejfölt keverünk hozzá, hogy a hagyományos galuskához hasonló állagú legyen.
  • Félretesszük, 10 percig pihentetjük, amíg a víz felforr, majd bő, lobogva forró sós vízbe szaggatjuk. 5-6 perc alatt készre főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  • Egy tálba tesszük, az olajjal meglocsoljuk, és jól összekeverjük, hogy a galuskák ne ragadjanak össze.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, galuska, gluténmentes, tejföl

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating