Tejfölös gombaleves (gluténmentes)
Ismét egy finom leves, amit a levesbetétként belefőzött hajdina tesz különlegessé! 🙂
Tejfölös gombaleves (Gluténmentesen is)
Ismét egy finom leves, amit a levesbetétként belefőzött hajdina tesz különlegessé! 🙂
Hozzávalók
- 1 darab közepes fej vöröshagyma
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 40 gramm hajdina
- 400 gramm csiperkegomba
- 1 evőkanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
- 200 gramm tejföl
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
Instrukciók
- Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, felaprított sárgarépát, fehérrépát, és egy percig dinszteljük az olajon.
- Felöntjük 12 dl vízzel, felforraljuk, beleszórjuk a nagyon alaposan leöblített hajdinát, sózzuk, borsozzuk, és miután felforrt, lefedve, kis lángon, félig puhára pároljuk a zöldségeket és a hajdinát.
- Közben megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk a gombát, és ezt is a levesbe szórjuk.
- A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd a levesbe öntjük, és 1-2 percnyi forralással besűrítjük. Tálalás előtt megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.