Sign In

Receptek

Tejfölös-kapros libaleves, burgonyagombóccal

 

Tejfölös-kapros libaleves, burgonyagombóccal

Elkészítési idő 2 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab liba far-hát
  • 2 darab libanyak
  • 4 darab libazúza
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 3 darab sárgarépa
  • 2 darab fehérrépa
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1/2 csokor kapor

A burgonyagombóchoz:

  • 300 gramm burgonya héjában főtt
  • 1 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • kb. 3 evőkanál rizsliszt

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd rátesszük a bőr nélküli, kisebb darabokra vágott far-hátat, nyakat, zúzát, és fehéredésig együtt sütjük a hagymával. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1200 ml vízzel, és felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon főzzük kb. 1 óra hosszat.
  • Ekkor hozzáadjuk a hasábokra vágott répát, és továbbra is kis lángon, fedő alatt puhára főzzük.
  • Közben elkészítjük a burgonyagombócot. A még meleg burgonyát meghámozzuk, áttörjük, amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a sót, a petrezselymet, végül a lisztet, és jól összedolgozzuk.
  • A masszából vizes kézzel 20 darab diónyi gombócot formálunk, majd forró, sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük.
  • Leszűrjük, és tálalásig félretesszük.
  • Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, a lisztet a tejföllel simára keverjük, a kaporral fűszerezzük, és a levest ezzel sűrítjük. Tálaláskor a gombócokra merjük a forró levest.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, gluténmentes, gombóc, kapros, leves, liba, tejföl

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating