Sign In

Receptek

Tejfölös-kapros tökfőzelék

 

Tejfölös-kapros tökfőzelék

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Főzelék receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1000 gramm legyalult tök friss vagy fagyasztott
  • 1 csokor friss kapor fagyasztott, vagy 0,5 evőkanál szárított
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • ízlés szerint pirospaprikakrém
  • ízlés szerint
  • 200 ml tejföl
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 pár sütnivaló kolbász

Instrukciók
 

  • A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a legyalult, (ha fagyasztott, akkor félig felengedett) tököt, kaprot, paradicsomot, paprikát, megsózzuk, és kb. 15 percig pároljuk.
  • Közben megsütjük a kolbászt.
  • A lisztet elkeverjük a tejföllel, belekeverünk 2 teáskanálnyi pirospaprikakrémet (saját készítés), behabarjuk vele a tököt, és főzzük még kb. 5 percig, ha szükséges, még megsózzuk, majd a sült kolbásszal tálaljuk.
  • Aki szereti, tehet bele ecetet is, én nem szoktam, inkább jó sok kaprot teszek bele.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főzelék, gluténmentes, kapor, kapros, tejföl, tök

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating