Tejfölös paprikás csirke
Tejfölös paprikás csirke
Hozzávalók
- 1 darab nagy fej vöröshagyma
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1000 gramm csirke felső comb
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál ételízesítő házi
- 2 teáskanál só
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- 350 gramm tejföl
- 1 evőkanál rizsliszt
- 250 gramm gluténmentes penne tészta
- 2 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a combokat, addig sütjük nagy lángon, amíg kifehérednek. Megszórjuk a fűszerpaprikával, jól összeforgatjuk.
- Aláöntünk kb. 100 ml vizet, beletesszük az ételízesítőt, sót, zöldpaprikát, paradicsomot, és kb. háromnegyed órát lassú tűzön főzzük. Közben belekukkantunk, hogy mennyi vizet engedtek a combok, ha kevés, öntünk még alá.
- Amikor kész, az 1 evőkanál rizslisztet, összekeverjük a tejföllel, felengedjük a csirke szaftjával, hozzáöntjük a csirkepörkölthöz, felfőzzük, és amint besűrűsödött, készen is van.
- Közben odateszünk egy fazékban vizet, ha felforrt beleteszünk 2 teáskanál sót és a penne tésztát. Kb. 3-4 perc főzés után elzárjuk alatta a tüzet, de további 5-10 percig még a vízben hagyjuk, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és összekeverjük az olajjal, így nem fog összeragadni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)