Tejfölös parajfelfújt
Tejfölös parajfelfújt
Hozzávalók
- 500 gramm friss spenót
- 2 evőkanál étolaj
- 1/2 mokkáskanál só
- 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
- 1/4 mokkáskanál só
- 50 gramm reszelt sajt
- 1 teáskanál vaj
Instrukciók
- A megtisztított, megmosott spenótot az olajon néhány perc alatt megpároljuk, ha nagyon darabos, botmixerrel egy kicsit felaprítjuk, de ne legyen krémes.
- Sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az őrölt borsot és a citromlevet. Egy nem túl mély jénai tálat kivajazunk, beleterítjük a megpárolt spenótot.
- A tojást csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáadjuk a tejfölt, egy kicsit megsózzuk, majd a spenótra öntjük.
- A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. 180 C fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)