Sign In

Receptek

Tejfölös parajfelfújt

 

Tejfölös parajfelfújt

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Főétel
Konyha Francia
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm friss spenót
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl
  • 1/4 mokkáskanál
  • 50 gramm reszelt sajt
  • 1 teáskanál vaj

Instrukciók
 

  • A megtisztított, megmosott spenótot az olajon néhány perc alatt megpároljuk, ha nagyon darabos, botmixerrel egy kicsit felaprítjuk, de ne legyen krémes.
  • Sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az őrölt borsot és a citromlevet. Egy nem túl mély jénai tálat kivajazunk, beleterítjük a megpárolt spenótot.
  • A tojást csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáadjuk a tejfölt, egy kicsit megsózzuk, majd a spenótra öntjük.
  • A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. 180 C fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó felfújt, főétel, gluténmentes, paraj, tejföl

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating