Sign In

Receptek

Tejfölös újkrumpli-krémleves

 

Tejfölös újkrumpli-krémleves

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab sárgarépa nagyobb
  • 1 darab fehérrépa kisebb
  • 600 gramm újkrumpli
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 20 gramm vaj
  • 1 szál szárzeller
  • 1200 ml húsleves (ételízesítőből is jó)
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál majoránna morzsolt
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 175 gramm tejföl
  • 1 evőkanál zellerzöld aprított
  • 4 szelet bacon szalonna

Instrukciók
 

  • A megtisztított, megmosott sárgarépát, fehérrépát, újkrumplit apró darabokra vágjuk, hogy minél előbb megfőjenek. Egy kisebb fazékban az olajon és a vajon megforgatjuk a zöldségeket, majd felöntjük a húslevessel, borsozzuk, a majoránnával fűszerezzük, majd fedő alatt, kis lángon, kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük.
  • Lehúzzuk a tűzről, majd botmixerrel pürésítjük.
  • A szalonnát csíkokra vágjuk, és pirosra sütjük.
  • A lisztet a tejföllel simára keverjük, egy kevés vízzel hígítjuk, a leveshez öntjük, és pár perces forralással besűrítjük, majd megszórjuk az aprított zellerzölddel.
  • Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a pirított szalonnát.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, krémleves, krumpli, leves, tejföl, újkrumpli

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating