Tejszínes csirkemáj
Tejszínes csirkemáj
Hozzávalók
A májhoz:
- 1 fej kisebb hagyma
- 50 gramm vaj
- 500 gramm csirkemáj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- 1 teáskanál rizsliszt
- 200 ml tejszín
- 1 evőkanál mustár
- 0,5 csokor petrezselyem
A burgonyapüréhez:
- 700 gramm burgonya
- 20 gramm vaj
- ízlés szerint só
- 2 darab tojássárgája
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 1 késhegynyi szerecsendió
Instrukciók
- Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vajon, majd 2-3 evőkanál vizet hozzáadva kicsit tovább pároljuk. Amikor a víz elpárolgott, hozzáadjuk a májat, megborsozzuk, és néhány perc alatt megpirítjuk.
- A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, a mustárral és a sóval, a májra öntjük, felforraljuk, éppen csak annyira, hogy besűrűsödjön a leve. A tetejét megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
- A burgonyát meghámozzuk, kockára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, krumplinyomóval összetörjük, és a tojások sárgájával, a vajjal meg a fűszerekkel habosra keverjük.
- Egy nagyobb piteformát kivajazunk, a burgonyapürét a forma szélén szépen körben elrendezzük (akinek van elég türelme, az csillagcsöves habzsákból is kinyomhatja, úgy mutatósabb lesz). A májat középre halmozzuk, és 10 percre betesszük a forró sütőbe, hogy jól átforrósodjon.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)