Sign In

Receptek

Tejszínes csirkemáj

 

Tejszínes csirkemáj

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Csirkehús receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A májhoz:

  • 1 fej kisebb hagyma
  • 50 gramm vaj
  • 500 gramm csirkemáj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál rizsliszt
  • 200 ml tejszín
  • 1 evőkanál mustár
  • 0,5 csokor petrezselyem

A burgonyapüréhez:

  • 700 gramm burgonya
  • 20 gramm vaj
  • ízlés szerint
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 késhegynyi őrölt fekete bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vajon, majd 2-3 evőkanál vizet hozzáadva kicsit tovább pároljuk. Amikor a víz elpárolgott, hozzáadjuk a májat, megborsozzuk, és néhány perc alatt megpirítjuk.
  • A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, a mustárral és a sóval, a májra öntjük, felforraljuk, éppen csak annyira, hogy besűrűsödjön a leve. A tetejét megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
  • A burgonyát meghámozzuk, kockára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, krumplinyomóval összetörjük, és a tojások sárgájával, a vajjal meg a fűszerekkel habosra keverjük.
  • Egy nagyobb piteformát kivajazunk, a burgonyapürét a forma szélén szépen körben elrendezzük (akinek van elég türelme, az csillagcsöves habzsákból is kinyomhatja, úgy mutatósabb lesz). A májat középre halmozzuk, és 10 percre betesszük a forró sütőbe, hogy jól átforrósodjon.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, csirkemáj, gluténmentes, tejszín

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating