Sign In

Receptek

Tepertős pogácsa

 

Tepertős pogácsa

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 30 db

Hozzávalók
  

  • 370 gramm Bake Free Ch csökkentett lisztkeverék
  • 1 darab tojás
  • 360 ml víz langyos
  • 15 ml citromlé
  • 6 gramm
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 evőkanál tejföl
  • 200 gramm töpörtyű darált
  • 1 mokkáskanál fekete bors őrölt

A tetejére:

  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A lisztet összekeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A tésztát kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra, éles késsel berácsozzuk a tetejét, majd 5 cm-es formával kiszaggatjuk.
  • A tenyerünkkel kicsit megsodorjuk a pogácsákat, hogy magasabbak legyenek, majd sütőpapírral borított sütőlemezre tesszük őket.
  • A tetejüket lekenjük az olajjal összekevert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pogácsa, sós sütemény, tepertő

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating