Sign In

Receptek

Tepertős pogácsa

 

Tepertős pogácsa

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 200 gramm tepertő
  • 100 ml tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 20 gramm élesztő friss
  • 150 gramm Nutri Free mix per Pane + 150 gramm Miklós' Universal mix
  • 1,5 teáskanál
  • 1 darab tojás egész
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál zsír olvasztott
  • 1 evőkanál tejföl
  • 0,5 mokkáskanál bors őrölt

A lekenéshez:

  • 1 darab tojás

Instrukciók
 

  • A tepertőt ledaráljuk, a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást és a sárgáját, az olvasztott zsírt, a tejfölt, az őrölt borsot, és a darált tepertőt.
  • Alaposan összegyúrjuk, lágy, rugalmas tésztát kell kapnunk. Ha nem elég lágy, lehet még hozzáadni egy kevés tejfölt, ha ragad, akkor egy kevés lisztet.
  • Letakarva, langyos helyen 1 órán át kelesztjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, éles késsel kb. fél centi mélyen berácsozzuk, kiszaggatjuk, és szilikonos sütőlapra tesszük a pogácsákat.
  • Amíg a sütő bemelegszik 200 C-ra, a pogácsák még pihennek egy keveset, majd villával felvert tojással lekenjük és betesszük a sütőbe. 5 perc után visszavesszük a hőt 180 C-ra, és így sütjük még 15 percig.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pogácsa, sós, sós sütemény

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating