Tepsis Raffaello
Tepsis Raffaello
Hozzávalók
A tésztához:
- 6 darab tojásfehérje
- 100 gramm kristálycukor vagy édesítő
- 1/2 mokkáskanál só
- 100 gramm rizsliszt
- 100 gramm kókuszreszelék
A krémhez:
- 6 darab tojássárgája
- 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 600 ml tej
- 1/2 mokkáskanál só
- 100 gramm porcukor vagy édesítő
- 250 gramm Rama margarin
A tetejére:
- 20 gramm kókuszreszelék
Instrukciók
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk.
- A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, majd óvatosan a habba forgatjuk.
- A lisztes masszát margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsibe (25x35 cm) simítjuk, a tetejét szépen elegyengetjük. 170 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a 6 tojássárgáját simára keverjük a cukor felével, a pudingporral, a sóval, 100 ml tejjel, majd hozzáöntjük a többi tejet is, és kevergetve, pár perc alatt sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a maradék cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, és a kész krémet a kihűlt tésztára kenjük.
- A tetejét megszórjuk a kókuszreszelékkel, és egy-két órára betesszük a hűtőbe, hogy szépen lehessen szeletelni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)