Tiramisú rolád
Tiramisú rolád
Hozzávalók
A tésztához:
- 5 darab tojás
- 5 evőkanál cukor vagy édesítő
- 3 evőkanál mandulaliszt
- 3 evőkanál kókuszliszt
- 1/2 mokkáskanál só
A krémhez:
- 2 darab tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1/4 mokkáskanál só
- 250 gramm mascarpone
- 1,5 evőkanál Nescafé
A locsoláshoz:
- 3 evőkanál Amaretto likőr
A szóráshoz:
- 3-4 evőkanál keserű kakaópor
Instrukciók
- A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukor (édesítő) felével, majd apránként hozzáadjuk a liszteket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd a vége felé a maradék cukrot (édesítőt) is apránként hozzákeverjük.
- A felvert habot kanalanként, óvatosan a tojássárgájás krémhez adjuk, és simára elkeverjük.
- A masszát egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsin kb. 1 cm vastagságban elkenjük egy 30x25cm-es téglalap nagyságra.
- 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, egy tiszta konyharuhára borítjuk, feltekerjük (az enyém egy picit tört, mert egy kicsit túlsütöttem, de a végeredményt nem befolyásolta), és úgy hűtjük ki.
- Közben elkészítjük a krémet. Ha valaki tart a nyers tojástól, akkor gőz fölött főzze össze a cukorral (édesítővel) a sárgáját sűrűre, adja hozzá a Nescafét, majd még melegen keverje hozzá a kemény habbá vert fehérjét is, főzze még további 1-2 percig, majd hűtse ki, és úgy keverje hozzá a mascarponét. Egy rövid időre érdemes betenni a hűtőbe, hogy egy kicsit megszilárduljon a krém.
- Ezután a tésztát tekerjük ki, locsoljuk meg az Amaretto likőrrel, kenjük rá a kávés mascarpone krém 2/3 részét, szórjuk meg egy kevés kakaóval, majd tekerjük vissza.
- A tetejére és az oldalára kenjük rá a maradék krémet, és szintén szórjuk meg kakaóval. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)