Tojásfelfújt
Tojásfelfújt
Hozzávalók
- 50 gramm rizsliszt
- 50 gramm vaj
- 300 ml tej
- 3 darab főtt tojás
- 3 darab nyers tojás
- 1 mokkáskanál só
- 30 gramm trappista sajt reszelt
Instrukciók
- A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, megfuttatjuk rajta, felöntjük a 300 ml tejjel, sűrű fehér mártást főzünk, majd kihűtjük.
- Miután kihűlt, hozzákeverjük a 3 nyers tojás sárgáját, a sót és a 3 apró kockákra felaprított főtt tojást.
- A fehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is óvatosan belekeverjük
- Kivajazott, kilisztezett hosszúkás formába öntjük, és a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
- Forró sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Miután kihűlt, tálra borítva, felszeletelve önálló fogásként vagy főzelékre feltétként kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)