Tojásos nokedli
Tojásos nokedli
Hozzávalók
A nokedlihez:
- 3-4 darab tojás néggyel biztosan nem fő szét
- 150+150 gramm rizsliszt és kukoricaliszt de lehet vagy csak az egyik, vagy csak a másik
- 150-200 ml víz
- 1 teáskanál só
- 50 gramm húsos, füstölt szalonna
A tojásos részhez:
- 4-5 darab tojás
- 1-2 evőkanál tejföl
- ízlés szerint só
- 2 evőkanál zsír vagy étolaj
Instrukciók
- A 4 tojásból, vízből, sóból, lisztből közepesen lágy tésztát keverünk (normál nokedli sűrűségű tésztának kell lennie), nem kell nagyon kidolgozni. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, 1-2 percig főzzük.
- Egy serpenyőben egy kevés zsiradékon megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, rászedjük a megfőtt, hideg vízzel leöblített nokedlit, átforrósítjuk, ráöntjük a felvert, tejföllel összekevert, sózott tojást, és összeforgatjuk a tésztával, de csak annyi ideig sütjük, hogy a tojás még lágy maradjon rajta.
- Fejes salátával kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)