Sign In

Receptek

Tojásos nokedli

 

Tojásos nokedli

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Főétel, Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A nokedlihez:

  • 3-4 darab tojás néggyel biztosan nem fő szét
  • 150+150 gramm rizsliszt és kukoricaliszt de lehet vagy csak az egyik, vagy csak a másik
  • 150-200 ml víz
  • 1 teáskanál
  • 50 gramm húsos, füstölt szalonna

A tojásos részhez:

  • 4-5 darab tojás
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint
  • 2 evőkanál zsír vagy étolaj

Instrukciók
 

  • A 4 tojásból, vízből, sóból, lisztből közepesen lágy tésztát keverünk (normál nokedli sűrűségű tésztának kell lennie), nem kell nagyon kidolgozni. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, 1-2 percig főzzük.
  • Egy serpenyőben egy kevés zsiradékon megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, rászedjük a megfőtt, hideg vízzel leöblített nokedlit, átforrósítjuk, ráöntjük a felvert, tejföllel összekevert, sózott tojást, és összeforgatjuk a tésztával, de csak annyi ideig sütjük, hogy a tojás még lágy maradjon rajta.
  • Fejes salátával kínáljuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, nokedli, tészta, tojás

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating