Sign In

Receptek

Tonhalas-kukoricás tészta

Tonhalas-kukoricás tészta

 

Tonhalas-kukoricás tészta

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 2 darab kisebb olajos tonhalkonzerv (Rio Mare, 2x80gramm)
  • 400 gramm gluténmentes száraztészta (penne, csavart, kagyló, stb.)
  • 1 darab kukoricakonzerv 340 gramm
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehérbors
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 teáskanál vaj
  • 150 gramm reszelt sajt

Instrukciók
 

  • A tonhalkonzervekről leöntött olajon megdinszteljük a megtisztított, felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a villával összetört halat, kukoricát.
  • Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szerecsendióval és a petrezselyemmel.
  • Közben a tésztát bő, lobogó, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd visszaöntjük a fazékba, amelyben főztük. Ráöntjük a halas-tejszínes szószt, összekeverjük, majd egy vajjal kikent sütőtálba öntjük.
  • A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt átmelegítjük, pirosasra sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kukorica, tészta, tonhal

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating