Tonhalas-kukoricás tészta
Tonhalas-kukoricás tészta
Hozzávalók
- 1 darab kisebb fej vöröshagyma
- 2 darab kisebb olajos tonhalkonzerv (Rio Mare, 2x80gramm)
- 400 gramm gluténmentes száraztészta (penne, csavart, kagyló, stb.)
- 1 darab kukoricakonzerv 340 gramm
- 200 ml főzőtejszín
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehérbors
- 1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 teáskanál vaj
- 150 gramm reszelt sajt
Instrukciók
- A tonhalkonzervekről leöntött olajon megdinszteljük a megtisztított, felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a villával összetört halat, kukoricát.
- Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szerecsendióval és a petrezselyemmel.
- Közben a tésztát bő, lobogó, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd visszaöntjük a fazékba, amelyben főztük. Ráöntjük a halas-tejszínes szószt, összekeverjük, majd egy vajjal kikent sütőtálba öntjük.
- A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt átmelegítjük, pirosasra sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)