Sign In

Receptek

Túrókrémes epertorta

Túrókrémes epertorta

 

Túrókrémes epertorta

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények, Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 16 szelet

Hozzávalók
  

A piskótához:

  • 5 darab tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál rizsliszt
  • 1/2 mokkáskanál

A krémhez:

  • 500 gramm tehéntúró
  • 5 evőkanál porcukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 20 gramm zselatinpor
  • 200 ml tej
  • 300 ml habtejszín
  • 6 evőkanál eperlekvár
  • 500 gramm eper

A tetejére:

  • 1 evőkanál porcukor

Instrukciók
 

  • A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével és a sóval fehéredésig keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, és simára keverjük.
  • A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a vége felé hozzáadjuk a maradék cukrot, majd a habot óvatosan, apránként a lisztes tojássárgájához keverjük.
  • Sütőpapírral bélelt, vagy vajjal kikent, liszttel megszórt kapcsos tortaformába (24cm) öntjük, és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
  • A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a porcukrot. A zselatint a felmelegített tejben feloldjuk, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd a túrós krémhez keverjük, majd megvárjuk, amíg kicsit besűrűsödik, és akkor hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt is.
  • A megsült, kihűlt piskótalapot kivesszük a sütőformából, óvatosan félbevágjuk, a vágott felületeket megkenjük 3-3 evőkanálnyi lekvárral.
  • Az egyik lapot tálra tesszük a lekváros felével felfelé, visszatesszük köré a tortaforma karimáját, és rákenjük a túrós krém felét. A krémre rakosgatjuk a megmosott, kicsumázott, félbevágott eperszemeket, és kicsit belenyomkodjuk a krémbe.
  • Erre kerül a maradék krém, majd a tortalap másik fele, a lekvárral megkent résszel lefelé fordítva. Egy kicsit nyomkodjuk le, de csak óvatosan.
  • Tegyük hűtőszekrénybe néhány órára, majd tálalás előtt távolítsuk el a tortaforma karikáját, szórjuk meg a tetejét porcukorral, díszítsük ki eperszemekkel, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, eper, gluténmentes, torta, túró, túrókrém

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating