Túrós amerikai palacsinta nutellával
Ő sem szépségversenydíjas, de nagyon finom 🙂
Gluténmentes túrós amerikai palacsinta nutellával
Hozzávalók
- 3 darab tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1/4 mokkáskanál mk só
- 250 gramm félzsíros tehéntúró
- 100 gramm natúr joghurt kb.
- 50 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 2-3 evőkanál eperlekvár
- 2-3 evőkanál nutella
- 20 ml olaj a sütéshez
Instrukciók
- A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojások sárgáját, csipet sót, cukrot, lisztet, a joghurt egy részét, és egy fél órát pihentetjük. Ez alatt az idő alatt kissé be fog sűrűsödni.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a lisztes masszához keverjük. Jóval sűrűbbnek kell lennie, mint a normál palacsintatésztának, de azért valamennyire folyósnak. Ha túl sűrű, keverünk hozzá még egy kevés joghurtot.
- Az első adag alá érdemes kicsit több olajat tenni, akkor nem ragad le. Nem kell megijedni, hogy sötétebb lesz, mint a normál palacsinta, csak a cukor karamellizálódik, nem ég meg (ki is lehet hagyni a cukrot, akkor világosabb színű lesz).
- Amikor már csúszkál a palacsintasütőben, megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is.
- Ha mindet megsütöttük, egy palacsintát megkenünk vékonyan (eper)lekvárral, ráteszünk egy másik palacsintát, azt vékonyan megkenjük nutellával (forró vízbe állítjuk az üveget, hogy folyós legyen), és megszórjuk kókuszreszelékkel. Hidegen és melegen egyaránt finom.