Túrós-burgonyás gofri
Túrós-burgonyás gofri
Hozzávalók
- 500 gramm főtt burgonya
- 70 gramm Rama sütőmargarin
- 3 darab tojás
- 250 gramm félzsíros tehéntúró
- 100 gramm zabpehelyliszt
- 2 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors (elmaradhat)
- 250 ml tej
- 3-4 evőkanál étolaj a sütéshez
A tálaláshoz:
- 200 ml tejföl
- 50 gramm reszelt sajt
Instrukciók
- A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen meghámozzuk, összetörjük. A tojásokat az áttört túróval, a puha margarinnal, a sóval és a borssal alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a főtt burgonyát és végül a tejet.
- A gofrisütőt felmelegítjük, ecsettel kiolajozzuk, egy merőkanálnyi masszát elsimítunk benne, lezárjuk, és kb. 3 percig sütjük. Addig ne emeljük fel a sütő tetejét, mert szét fog esni a tészta.
- 3 perc után ellenőrizhetjük, hogy átsült-e már, vagy még további sütést igényel. Nekem 5 perc kellett, hogy a megfelelő állagot elérje. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! 🙂
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)