Sign In

Receptek

Túrós-burgonyás gofri

Túrós-burgonyás gofri

 

Túrós-burgonyás gofri

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Amerikai
Mennyiség 10 db

Hozzávalók
  

  • 500 gramm főtt burgonya
  • 70 gramm Rama sütőmargarin
  • 3 darab tojás
  • 250 gramm félzsíros tehéntúró
  • 100 gramm zabpehelyliszt
  • 2 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors (elmaradhat)
  • 250 ml tej
  • 3-4 evőkanál étolaj a sütéshez

A tálaláshoz:

  • 200 ml tejföl
  • 50 gramm reszelt sajt

Instrukciók
 

  • A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen meghámozzuk, összetörjük. A tojásokat az áttört túróval, a puha margarinnal, a sóval és a borssal alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a főtt burgonyát és végül a tejet.
  • A gofrisütőt felmelegítjük, ecsettel kiolajozzuk, egy merőkanálnyi masszát elsimítunk benne, lezárjuk, és kb. 3 percig sütjük. Addig ne emeljük fel a sütő tetejét, mert szét fog esni a tészta.
  • 3 perc után ellenőrizhetjük, hogy átsült-e már, vagy még további sütést igényel. Nekem 5 perc kellett, hogy a megfelelő állagot elérje. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! 🙂 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, gluténmentes, gofri, sós sütemény, túró, túrós

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating