Sign In

Receptek

Túrós és meggyes rétes rizslapból

Túrós és meggyes rétes rizslapból

 

Túrós és meggyes rétes rizslapból

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 3 kisebb

Hozzávalók
  

  • 9 darab rizslap

A túrós töltelékhez:

  • 250 gramm túró
  • 1 darab tojás
  • 1/2 darab citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál édesítő (eritrit)
  • 1 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa

A meggyes töltelékhez:

  • 150 gramm meggy magozott
  • 1 evőkanál édesítő (eritrit)
  • 1/2 mokkáskanál fahéj
  • 2 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa

A szóráshoz:

  • 1-1 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa

A lekenéshez:

  • 3-4 evőkanál napraforgóolaj
  • 100 ml tejföl

A tálaláshoz:

  • 1 evőkanál porcukor

Instrukciók
 

  • A túrós töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat. A kimagozott meggyet megszórjuk a fahéjjal és az édesítővel. Egy sütőlapot beterítünk sütőpapírral. Nem árt egy kicsit lekenni olajjal, kevésbé fog rátapadni a rizslap.
  • Egy rizslapot beáztatunk hideg vízbe 30 másodpercre. Jól meg kell áztatni, annyira, hogy majdnem szakadni fog, de így nem lesz másnap sem rágós.
  • A lapot a sütőpapírra helyezzük, lekenjük olajjal, majd beáztatjuk a következőt, szintén 30 mp-re, és az előző lapra tesszük, hogy félig takarja. A harmadik lapot ugyanígy tesszük az előző kettőre.
  • Az olajjal megkent lapokat kicsit megszórjuk a kekszmorzsával, majd a tölteléket egy csíkban a tészta szélére halmozzuk, és óvatosan feltekerjük. Lehet dupla sorral is készíteni, akkor nagyobb rétesek lesznek, de nekem most csak ennyi lapom volt itthon.
  • A tejfölbe keverjük a még megmaradt olajat, és a tekercseket vastagon megkenjük az olajos tejföllel.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Ha a maradékot, folpackal betakarjuk, másnapra sem lesz rágós, hanem finom puha marad.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, meggy, rétes, túró, túrós

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating