Sign In

Receptek

Túrós-fokhagymás lepény

Túrós-fokhagymás lepény

 

Túrós-fokhagymás lepény

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Kenyér receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 300 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál instant élesztő
  • 250 gramm natúr joghurt
  • 3 evőkanál napraforgóolaj

A töltelékhez:

  • 200 gramm tehéntúró
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál
  • 120 gramm reszelt sajt

A tetejére:

  • 4 evőkanál tejföl
  • 20 gramm reszelt sajt

A sütéshez:

  • 50 ml napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A tésztához valókból puha, nem ragadós, jól gyúrható tésztát gyúrunk, majd fóliával letakarjuk, amíg a tölteléket elkészítjük. A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a zúzott fokhagymát, a sót, a reszelt sajtot, és jól összekeverjük.
  • A tésztát 4 részre osztjuk, 1-1 részt gombóccá gyúrunk, majd lisztezett lapon kissé oválisra kinyújtjuk.
  • A tészta egyik felén elosztjuk a töltelék 1/4 részét, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, és a széleket alaposan összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni.
  • Egy nagyobb teflonos serpenyőben megmelegítjük az étolaj felét, és beleteszünk 2 darab lepényt. Oldalanként, közepes lángon, hogy jól át tudjon sülni, kb. 4-4 perc alatt megsütjük.
  • A fordításnál ügyeljünk, hogy ne szakadjon ki a tészta. Egy szélesebb műanyag vagy fa lapáttal nem túl nehéz megfordítani. A másik 2 lepényt ugyanígy megsütjük.
  • Tálaláskor tejfölt és reszelt sajtot kínálunk hozzá.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fokhagyma, gluténmentes, kenyér, lepény, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating