Sign In

Túrós gofri

Túrós gofri

 

Túrós gofri

Elkészítési idő 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Amerikai
Mennyiség 2 db

Hozzávalók
  

  • 120 gramm zsírszegény túró
  • 10 gramm eritrit
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 40 gramm zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
  • 50 ml tej

A sütéshez:

  • 1 teáskanál kókuszzsír

A tálaláshoz:

  • 2 evőkanál cukormentes lekvár tetszőleges

Instrukciók
 

  • A túrót villával összetörjük, majd hozzákeverjük a tojást, az eritritet, a sót, a sütőport, a zabpehelylisztet és a tejet. Ha van időnk, tegyük félre pihenni néhány percre, hogy a liszt felszívja a nedvességet. A normál palacsintatésztánál sűrűbb masszát kell kapnunk.
  • A gofrisütő mindkét felét kenjük ki kókuszzsírral, majd egyenletesen oszlassuk el benne a massza felét. Kb. 4-5 perc alatt süssük meg.
  • Tálaláskor kínáljunk hozzá cukormenetes lekvárt, vagy bármit, amit szeretünk. Ebből a mennyiségből 2 darab gofri készült. (1db: 220 Kcal; 14,5 gramm szénhidrát + a lekvár). 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, gofri, túrós

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating