Túrós guba
Túrós guba
Hozzávalók
- 4 darab gluténmentes szikkadt kifli
- 400-500 ml tej
- 10 gramm vaníliás cukor
- 250 gramm tehéntúró
- 250 ml tejföl
- 2-3 evőkanál porcukor
- 1/2 darab citrom reszelt héja kezeletlen
- 30 gramm mazsola
- 10 gramm vaj a sütőtál kikenéséhez
Instrukciók
- A kiflit vagy kelt tésztát felvágjuk ujjnyi szeletekre, majd egy pillanatra a vaníliás cukorral ízesített tejbe mártjuk, vigyázzunk, hogy ne ázzanak el, éppen csak nedvesek legyenek.
- A tésztadarabokat egy vajjal kikent sütőtálba sorakoztatjuk, majd a tetejükre morzsoljuk a túró felét, rácsorgatjuk a tejföl felét, megszórjuk egy kevés porcukorral, a citrom reszelt héjának és mazsolának a felével.
- Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)