Sign In

Receptek

Túrós kukucskálós

Túrós kukucskálós

 

Túrós kukucskálós

Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A golyókhoz:

  • 120 gramm margarin
  • 200 gramm Schar mix C vagy rizsliszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 150 gramm kristálycukor vagy édesítő
  • 2 darab tojás
  • 6 gramm sütőpor

A túrós masszához:

  • 500 gramm tehéntúró
  • 200 gramm kristálycukor vagy édesítő
  • 120 gramm margarin
  • 20 gramm vaníliás cukor
  • 40 gramm vaníliás főzős pudingpor
  • 5 darab tojás

Instrukciók
 

  • A golyókhoz a szobahőmérsékletű margarint a kristálycukorral elkeverjük, majd hozzáadunk 2 egész tojást, és beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport és kakaót.
  • A masszából olajos kézzel diónyi gombócokat formálunk, és egy margarinnal kikent és belisztezett 30x23cm-es tepsibe rakosgatjuk őket hézagosan. Nekem 28 gombócom lett. Ha a gombócokat kicsit előbb megcsináljuk, és egy órára hűtőbe tesszük, könnyebb velük bánni.
  • A túrós masszához a tojásokat kettéválasztjuk, A fehérjéből a fele cukorral kemény habot verünk.
  • A cukor másik felével, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval a sárgájákat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint, az áttört túrót, a vaníliás pudingport, és sima krémmé keverjük.
  • A tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük, ezzel lazítjuk a krémet, majd a masszát a golyók közé öntjük.
  • Előmelegített sütőben, 180 C fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk! Ha kész, kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk. Langyosan fenomenális!  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating