Túrós kukucskálós
Túrós kukucskálós
Hozzávalók
A golyókhoz:
- 120 gramm margarin
- 200 gramm Schar mix C vagy rizsliszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 150 gramm kristálycukor vagy édesítő
- 2 darab tojás
- 6 gramm sütőpor
A túrós masszához:
- 500 gramm tehéntúró
- 200 gramm kristálycukor vagy édesítő
- 120 gramm margarin
- 20 gramm vaníliás cukor
- 40 gramm vaníliás főzős pudingpor
- 5 darab tojás
Instrukciók
- A golyókhoz a szobahőmérsékletű margarint a kristálycukorral elkeverjük, majd hozzáadunk 2 egész tojást, és beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport és kakaót.
- A masszából olajos kézzel diónyi gombócokat formálunk, és egy margarinnal kikent és belisztezett 30x23cm-es tepsibe rakosgatjuk őket hézagosan. Nekem 28 gombócom lett. Ha a gombócokat kicsit előbb megcsináljuk, és egy órára hűtőbe tesszük, könnyebb velük bánni.
- A túrós masszához a tojásokat kettéválasztjuk, A fehérjéből a fele cukorral kemény habot verünk.
- A cukor másik felével, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval a sárgájákat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint, az áttört túrót, a vaníliás pudingport, és sima krémmé keverjük.
- A tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük, ezzel lazítjuk a krémet, majd a masszát a golyók közé öntjük.
- Előmelegített sütőben, 180 C fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk! Ha kész, kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk. Langyosan fenomenális!
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)