Sign In

Receptek

Túrós pogácsa

Túrós pogácsa

 

Túrós pogácsa

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm félzsíros tehéntúró
  • 250 gramm margarin
  • 250 gramm Nutri Free mix per Pane vagy Miklós' Universal mix
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 teáskanál

A nyújtáshoz:

  • szükség szerint rizsliszt
  • 1 darab tojásfehérje

A tetejére:

  • 20 gramm reszelt sajt

Instrukciók
 

  • A hozzávalókat összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe pihenni, minimum 30 percre, de minél többet pihen, annál jobb lesz a tészta.
  • A pihentetés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsire rakosgatjuk őket, majd villával felvert tojásfehérjével megkenjük, és a reszelt sajttal megszórjuk.
  • 200 C-ra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd 180 C-on további 15-20 percig, amíg a sajt megpirul a tetején.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pogácsa, sós sütemény, túró, túrós

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating