Túrós pogácsa
Túrós pogácsa
Hozzávalók
- 250 gramm félzsíros tehéntúró
- 250 gramm margarin
- 250 gramm Nutri Free mix per Pane vagy Miklós' Universal mix
- 1 darab tojássárgája
- 1 teáskanál só
A nyújtáshoz:
- szükség szerint rizsliszt
- 1 darab tojásfehérje
A tetejére:
- 20 gramm reszelt sajt
Instrukciók
- A hozzávalókat összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe pihenni, minimum 30 percre, de minél többet pihen, annál jobb lesz a tészta.
- A pihentetés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsire rakosgatjuk őket, majd villával felvert tojásfehérjével megkenjük, és a reszelt sajttal megszórjuk.
- 200 C-ra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd 180 C-on további 15-20 percig, amíg a sajt megpirul a tetején.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)