Sign In

Túrós rózsa

Túrós rózsa

 

Túrós rózsa

Elkészítési idő 2 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 100 gramm Nutri Free mix per Pane liszt
  • 100 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 50 gramm Maria's sweet baking mix liszt
  • 100 ml tej
  • 50 gramm olvasztott vaj
  • 1 darab tojás
  • 10 gramm friss élesztő
  • 50 gramm cukor
  • 1 mokkáskanál

A töltelékhez:

  • 250 gramm tehéntúró
  • 50 gramm cukor
  • 1 csipet
  • 0,5 darab bio citrom reszelt héja

A díszítéshez:

  • ízlés szerint mazsola

A kenéshez:

  • 1 darab tojás villával felverve

A szóráshoz:

  • ízlés szerint porcukor

Instrukciók
 

  • A tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott (de nem forró) vajat, majd az egészből sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk.
  • A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt duplájára, két és félszeresére kelesztjük. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
  • Mikor a tészta megkelt, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 10 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle, négy helyen bevágjuk a kör középpontja felé, de nem vágjuk át teljesen. Minden korong közepébe egy teáskanálnyi tölteléket halmozunk, majd megformázzuk a süteményeket.
  • Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással enyhén megkenjük, 15-20 percet kelesztjük. Végül 180 C-os sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, mazsola, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating