Túrós rózsa
Túrós rózsa
Hozzávalók
- 100 gramm Nutri Free mix per Pane liszt
- 100 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 50 gramm Maria's sweet baking mix liszt
- 100 ml tej
- 50 gramm olvasztott vaj
- 1 darab tojás
- 10 gramm friss élesztő
- 50 gramm cukor
- 1 mokkáskanál só
A töltelékhez:
- 250 gramm tehéntúró
- 50 gramm cukor
- 1 csipet só
- 0,5 darab bio citrom reszelt héja
A díszítéshez:
- ízlés szerint mazsola
A kenéshez:
- 1 darab tojás villával felverve
A szóráshoz:
- ízlés szerint porcukor
Instrukciók
- A tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott (de nem forró) vajat, majd az egészből sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk.
- A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt duplájára, két és félszeresére kelesztjük. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
- Mikor a tészta megkelt, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 10 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle, négy helyen bevágjuk a kör középpontja felé, de nem vágjuk át teljesen. Minden korong közepébe egy teáskanálnyi tölteléket halmozunk, majd megformázzuk a süteményeket.
- Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással enyhén megkenjük, 15-20 percet kelesztjük. Végül 180 C-os sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)