Sign In

Receptek

Túrós-zabpelyhes pogácsa

Túrós-zabpelyhes pogácsa

 

Túrós-zabpelyhes pogácsa

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 20 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 250 gramm félzsíros tehéntúró
  • 2 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 30 ml napraforgóolaj
  • 40 gramm apró szemű zabpehely jelölten gluténmentes
  • 80 gramm zabpehelyliszt jelölten gluténmentes
  • 10 gramm útifűmaghéj
  • 100 gramm görög joghurt vagy sűrű tejföl

A formázáshoz:

  • 10 ml napraforgóolaj

A tetejére:

  • 10 gramm reszelt sajt

Instrukciók
 

  • A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojást, a sót, az olajat, a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, az útifűmaghéjat, és végül a joghurtot.
  • Letakarva betesszük a hűtőbe 30 percre.
  • A pihenőidő után olajos kézzel kisebb gombócokat formálunk, sütőpapíros tepsire tesszük, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pogácsa, sós sütemény, túrós, zabpehely

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating