Újhagymakrémleves
Újhagymakrémleves
Hozzávalók
- 3-4 csomó újhagyma
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 teáskanál ételízesítő por
- 100 ml tejföl
- 1 evőkanál petrezselyem aprított
- 1/4 mokkáskanál chilipehely
Instrukciók
- Az újhagymát a friss zöld részével együtt megmossuk, karikára vágjuk, az olajon, 1-2 evőkanálnyi víz hozzáadásával puhára pároljuk.
- Amikor a víz elpárolgott, megszórjuk a liszttel, egy percig pirítjuk, majd kevergetés közben, apránként felöntjük 500 ml vízzel.
- Lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel krémesre keverjük.
- Visszatesszük a tűzre, öntünk hozzá még 500 ml vizet, felforraljuk, közben sózzuk, borsozzuk.
- Miután besűrűsödött, hozzáadjuk a tejfölt, és megszórjuk a petrezselyemmel. Forrón kínáljuk, egy csipet chilipehellyel megszórva.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)