Sign In

Receptek

Újhagymakrémleves

Újhagymakrémleves

 

Újhagymakrémleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 3-4 csomó újhagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 teáskanál ételízesítő por
  • 100 ml tejföl
  • 1 evőkanál petrezselyem aprított
  • 1/4 mokkáskanál chilipehely

Instrukciók
 

  • Az újhagymát a friss zöld részével együtt megmossuk, karikára vágjuk, az olajon, 1-2 evőkanálnyi víz hozzáadásával puhára pároljuk.
  • Amikor a víz elpárolgott, megszórjuk a liszttel, egy percig pirítjuk, majd kevergetés közben, apránként felöntjük 500 ml vízzel.
  • Lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel krémesre keverjük.
  • Visszatesszük a tűzre, öntünk hozzá még 500 ml vizet, felforraljuk, közben sózzuk, borsozzuk.
  • Miután besűrűsödött, hozzáadjuk a tejfölt, és megszórjuk a petrezselyemmel. Forrón kínáljuk, egy csipet chilipehellyel megszórva.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, krémleves, leves, újhagyma

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating