Útifűmaghéjas kenyér
Útifűmaghéjas kenyér
Hozzávalók
- 6 darab tojásfehérje
- 3 darab tojássárgája
- 20 gramm útifűmaghéj porrá őrölve
- 30 gramm útifűmaghéj darálatlan
- 6 gramm sütőpor
- 1 mokkáskanál almaecet
- 4 gramm só
- 70 gramm forró víz
- 40 gramm kacsa-, liba- vagy kókuszzsír
Instrukciók
- A száraz anyagokat összekeverjük.
- A tojássárgájákat a felolvasztott kókuszzsírral mixerben felhabosítjuk. A tojásfehérjéket villával fellazítjuk. A továbbiakban majd habverővel kell dolgozni.
- Először a tojássárgájás, olajos keveréket adjuk a száraz anyagokhoz, majd a tojásfehérjéket, 1-2 percig verjük, végül a forró vizet, ezzel is keverjük kb. 1-2 percig.
- A híg keveréket egy 20x10cm-es szilikon kenyérsütőformába öntjük.
- Előmelegített sütőben, 180 C-on, légkeveréssel sütjük 40 percig (légkeverés nélkül 200 C-on). Ezután kivesszük a formából, és visszatesszük a sütőbe még 8-10 percre. Az egész kenyérben 1001 Kcal, 1,8 gramm szénhidrát és 74,85 gramm zsír van. (Tögyi Julianna receptje)
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)