Sign In

Receptek

Vajdasági sós, sajtos

Vajdasági sós, sajtos

 

Vajdasági sós, sajtos

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 300 gramm Miklós' Universal mix
  • 100 gramm rizsliszt
  • 2 teáskanál
  • 50 ml étolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 270-280 ml langyos tej
  • 20 gramm friss élesztő

A töltelékhez:

  • 120 gramm puha margarin
  • 2 darab tojássárgája
  • 2 teáskanál
  • 100 gramm sajt

A tetejére:

  • 1 darab tojás
  • 20 gramm reszelt sajt
  • 1 teáskanál köménymag

Instrukciók
 

  • Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A robotgép táljába mérjük a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet és a napraforgóolajat.
  • Jól kidolgozzuk a géppel, majd kicsit hagyjuk pihenni. Én kézzel gyúrtam össze, így jobban érzem, hogy mennyi folyadék kell bele.
  • Ezt a tésztát nem kell keleszteni, de a gluténmentes liszt miatt egy kicsit várni kell, amíg valamennyire felszívja a nedvességet, különben nagyon fog ragadni.
  • Amíg a tészta pihen, a tojássárgáját a sóval és a vajjal habosra keverjük.
  • A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett nyújtólapon kb. 0,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk, rákenjük a vajas krémet.
  • Megszórjuk a reszelt sajttal.
  • Feltekerjük, mint a bejglit, majd éles késsel háromszögekre vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal és köménymaggal megszórjuk a tetejüket.
  • 200 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, sajtos, sós, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating