Vajdasági sós, sajtos
Vajdasági sós, sajtos
Hozzávalók
A tésztához:
- 300 gramm Miklós' Universal mix
- 100 gramm rizsliszt
- 2 teáskanál só
- 50 ml étolaj
- 1 teáskanál cukor
- 270-280 ml langyos tej
- 20 gramm friss élesztő
A töltelékhez:
- 120 gramm puha margarin
- 2 darab tojássárgája
- 2 teáskanál só
- 100 gramm sajt
A tetejére:
- 1 darab tojás
- 20 gramm reszelt sajt
- 1 teáskanál köménymag
Instrukciók
- Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A robotgép táljába mérjük a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet és a napraforgóolajat.
- Jól kidolgozzuk a géppel, majd kicsit hagyjuk pihenni. Én kézzel gyúrtam össze, így jobban érzem, hogy mennyi folyadék kell bele.
- Ezt a tésztát nem kell keleszteni, de a gluténmentes liszt miatt egy kicsit várni kell, amíg valamennyire felszívja a nedvességet, különben nagyon fog ragadni.
- Amíg a tészta pihen, a tojássárgáját a sóval és a vajjal habosra keverjük.
- A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett nyújtólapon kb. 0,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk, rákenjük a vajas krémet.
- Megszórjuk a reszelt sajttal.
- Feltekerjük, mint a bejglit, majd éles késsel háromszögekre vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal és köménymaggal megszórjuk a tetejüket.
- 200 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)