Sign In

Receptek

Vaníliás-kakaós csavart gluténmentes keksz

Vaníliás-kakaós csavart gluténmentes keksz

vaníliás kakaós csavart keksz gluténmentes mentes magazin
Vaníliás kakaós csavart keksz gluténmentes – Mentes Magazin

Ehhez a kekszhez nem kell sodrófa, nem kell szaggatni, csak kukacokat sodorni, összetekerni, darabolni és sütni.

vaníliás kakaós csavart keksz gluténmentes mentes magazin

Vaníliás-kakaós csavart keksz (Gluténmentes)

Ehhez a kekszhez nem kell sodrófa, nem kell szaggatni, csak kukacokat sodorni, összetekerni, darabolni és sütni.
Elkészítési idő 45 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 52 db

Hozzávalók
  

  • 150 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 150 gramm kukoricaliszt
  • 50 gramm mandulaliszt
  • 100 gramm porcukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 150 gramm vaj
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • 10 gramm kakaópor
  • 1 darab tojásfehérje a lekenéshez

Instrukciók
 

  • A liszteket és a sót egy tálba mérjük. Egy másik tálban jól kikeverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást, és azzal is alaposan elkeverjük. Apránként rászitáljuk a lisztkeveréket, először fakanállal keverjük, majd kiborítjuk a gyúrólapra, és összegyúrjuk.
  • Elég lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk, és ha egy picit ragad, az sem baj, mert még szilárdulni fog. Osszuk a tésztát két nem egészen egyenlő részre (kb. 330-350 gramm), a nagyobbikat tegyük vissza a tálba, takarjuk le fóliával, és tegyük be a hűtőbe.
  • A másik, kisebbik darab tésztához gyúrjuk hozzá a kakaót. Ha a lapon nagyon ragadna, a kezünkben gyúrjuk, úgy nem fog ragadni.
  • Amikor már szép homogén, ezt is tegyük be a hűtőbe minimum 45 percre. Az idő letelte után osszuk 7-7 részre (kb. 4, 8 dkg / gombóc) a tésztákat, majd 1 fehér és 1 barna gombóc kivételével, a többit tegyük vissza a hűtőbe.
  • A gombócokból sodorjunk 30 cm hosszú kukacokat. A világos alá egy picit lisztezzük meg a gyúrólapot, a barna alá nem kell. Tegyük a két kukacot egymás mellé, kenjük le a villával felvert tojásfehérjével, és óvatosan csavarjuk össze a két kukacot.
  • Vágjuk 5-5 cm-es darabokra, kicsit még meg lehet kozmetikázni a csavarokat, majd tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre.
  • Vágjuk 5-5 cm-es darabokra, kicsit még meg lehet kozmetikázni a csavarokat, majd tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel süssük meg 12-15 perc alatt. A tepsin hagyjuk kihűlni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, keksz, sütemény, vaníila

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating